Słyszałeś o bazylii, papryce słodkiej i ostrej, przyprawie do gyrosa, pieprzu, oregano, o marynatach w których marynuje się mięso przed obróbką termiczną? Kuraka fajnie też ugotować w bulionie, będzie rosół z wkładką mięsną.
Daruj sobie, jeszcze salmonelli się nabawisz. Obróbka termiczna np. to wyeliminuje. Zjedz lepiej kurczaka na surowo z piórami. Spytaj się studa, on pije jajka.
Lepiej czy gorzej przyswajalne od czego? Bo na pewno lepiej przyswajalne od surowego- wszakże obróbka termiczna częściowo "nadtrawia" produkt. Pozdrawiam
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. Pieczywo jak już to razowe, ser zamień na białko zwierzęce np. jajka, dżemu możesz dać sobie łyżeczkę ale nie takie ilośći 2. Dodaj jakieś źródło białka 3. Ok, wybieraj pozycję Kurczak, pierś, bo wszystko ważymy przed obróbką termiczną 4. Ok 5. Daj to co przed treningiem 6. Tutaj możesz wrzucić ten ser twarogowy co masz na śniadanie i dodać do [...]
waży sie przed obróbką termiczną bo jedząc 300g ryżu ważonego przed gotowaniem to ktoś inny może ważyć po ugotowaniu i wychodzi 1kg 100g suchego produktu ma 70-80g ww, zalezy od tego jaki to ryż
Oliwa z oliwek zawiera jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Zawarty kwas oleinowy ze względu na posiadanie nienasyconego wiązania zdolny jest do przyłączania tlenu. Może zmieniać swoją konfigurację i przechodzić w kwas elaidynowy, który jest stereoizomerem trans. Tłuszcze trans powodują większe wydzielanie insuliny, która odpowiada za odkładanie się [...]
zawsze mozna jeszcze robic polewe z bialka jak nie chcesz dodawac bialka do ciasta :-) jednak krotka obrobka termiczna nie bedzie miala wplywu na to, czy bialko bedzie w pelni wartosciowe czy tez nie. bys musial doprowadzic do spalenia nalesnika aby stwierdzic, ze bialko w nim zawarte nie nadaje sie do spozycia, tak to na spokojnie mozesz dodawac [...]
Z rybą to ciężko powiedzieć, przeważnie w tabelach jest dla świeżej, a ile jest tam dodatatkowo wody...? z ryżem itp. to już nie ma problemu przyjmujesz wartości przed obróbką termiczna.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Pamiętaj że ważysz wszystko przed obróbką termiczną a nie po. Kurczaka obetnij tyle, żeby mieć 215g białka. Do pierwszego dodaj ze 3 jajka np. Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2014-01-29 22:30:49
Jeśli obróbka termiczna nie było wystarczająca coś tam mogło pozostać jeśli w ogóle było. Jednak nim mięso trafi do sklepów przechodzi szereg kontroli.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
tez ryż ważysz przed gotowaniem czy po? bo 250g ryżu to 2,5 pół torebki wiec wątpie ze tyle jesz na posiłek produkty zawsze ważysz przed obróbką termiczną tam gdzie masz w posłku ryż i banan zdało by sie dodac jakies źródło białka np w poprzednim posiłku masz 200g kurczaka to rozdziel na dwa posiłki